Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

selectie radio

klassieke muziek

ZaterdagMatinee - Live. Na het voorprogramma vanuit het Concertgebouwcafé om 14.15u de Radio Kamer Philharmonie o.l.v. Philippe Herreweghe, het Groot Omroepkoor o.l.v. Klaas Stok en bariton Morten Frank Larsen in Sechs Monologe aus Jedermann van Frank Martin en de Mis in F van Anton Bruckner. De andere solisten: Letizia Scherrer (sopraan), Ingeborg Danz (alt) en Robert Getchell (tenor).Radio 4, 13.03-17.00u.

Opera live. Legende, opera in drie aktes van Peter-Jan Wagemans uit 1953. Wagemans baseerde zich in eerste instantie op Reizen en avonturen van Mijnheer Prikkebeen. Hij verweefde de komische verhalen over de vlindervanger met andere legenden die hun eigen pad willen volgen en die wreed en gevaarlijk kunnen zijn. ‘Een ode aan de ongebreidelde fantasie’, schreef deze krant. Uitvoerenden: Koor van De Nederlandse Opera en Radio Philharmonisch Orkest o.l.v. Reinbert de Leeuw, met diverse solisten.Radio 4, 19.02-23.00u