Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Liefdesmedaillon

Valentijnsdag was een dag waaraan ik weinig waarde hechtte. Als single was het voor mij een dag waarop ik werd geconfronteerd met het feit dat ik alleen was. Toen ik een relatie kreeg, ging de dag voorbij zonder dat ik er iets aan deed.

Tot 14 februari 2010.

Toen is het liefdesmedaillon onthuld: een beeld dat ik met mijn kunstenaarscollectief BLISS heb ontworpen.

Het was heel koud die dag en tegelijkertijd was het een hartverwarmende dag. Ik was ontroerd door de grote opkomst van onze vrienden en familie.

Ook was ik blij verrast, omdat iedereen iets roods aan had. Dat zag er heel feestelijk uit. Mijn vriend bleek dit in het geheim te hebben geregeld ter gelegenheid van de onthulling.

Alle aanwezigen kregen een hangslotje waarin zij hun eigen naam en de naam van hun geliefde kerfden. Hun liefde bezegelden ze door het slotje aan het grote rode hart te hangen en daarna samen de sleuteltjes in het water te gooien. Het gevoel dat we dit met z’n allen deden, maakte het heel speciaal.

Ik heb een liefdesgevoel mogen delen met een groot aantal mensen – een gevoel waarvan ik niet wist dat het bestond!