Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Kort nieuws Economie

IMF: Grieken moeten sneller hervormen

Athene, 12. Febr. Griekenland moet voortvarender werken aan noodzakelijke „structurele hervormingen” om uit de schuldencrisis te geraken. Dat hebben inspecteurs van het IMF, de Europese Centrale Bank en de Europese Commissie laten weten. Zij zullen de volgende tranche van 15 miljard euro van een vorig jaar toegekend noodpakket vrijgeven, maar dringen er bij de Griekse regering op aan om het tempo van hervormingen op te voeren, om „op schema te blijven”. (AP)

Nederlandse staat wil 5 miljard ophalen

AMSTERDAM, 12 febr. De Nederlandse staat gaat op dinsdag 1 maart een tienjaarslening veilen en wil daarmee minimaal 5 miljard euro ophalen. Dat maakte het ministerie van Financiën gisteren bekend. De rente die beleggers op de staatsobligaties kunnen krijgen wordt op 25 februari bekend gemaakt. Binnen een jaar na deze eerste obligatielening moet nog eens 15 miljard worden opgehaald. (Novum)

Consumentenvertrouwen VS gestegen

AMSTERDAM, 12 febr. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in februari gestegen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Universiteit van Michigan. De index voor het vertrouwen bedraagt medio februari 75,1, tegen 74,2 eind januari. De inflatieverwachting voor de komende 12 maanden bedraagt in februari 3,4%.

Imtech: maritieme tak verdubbelt omzet

AMSTERDAM, 12 febr. Technisch dienstverlener Imtech verwacht dat de omzet van zijn mariene tak in 2015 is verdubbeld, tot 1 miljard euro. Die verdubbeling moet worden bereikt via autonome groei, en overnames. (Novum)