Dit is een artikel uit het NRC-archief

Milieu en natuur

In beeld: Egypte, een dag na aftreden Mubarak

Egyptenaren vierden vandaag feest op het Tahrirplein in Kairo. Foto AP.

De dag na het aftreden van president Mubarak zijn demonstranten in Kairo begonnen met het opruimen van het Tahrirplein. Een harde kern zegt daar te blijven totdat het leger de beloofde politieke hervormingen heeft doorgevoerd. Ondertussen gaat het feest over het slagen van revolutie in heel Egypte door, maar gaan veel mensen ook weer aan het werk. Een foto-overzicht van Egypte, een dag na het historische aftreden van Mubarak:

Beeld van het Tahrirplein aan het begin van de middag. Foto Reuters.Beeld van het Tahrirplein aan het begin van de middag. Foto Reuters.

Egyptenaren dragen een soldaat op hun schouders op het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.Egyptenaren dragen een soldaat op hun schouders op het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.

Egyptenaren ruimen vuilnis en stenen op in de buurt van het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.Egyptenaren ruimen vuilnis en stenen op in de buurt van het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.

Een meisje biedt militairen bloemen aan in het centrum van Kairo. Foto AP.Een meisje biedt militairen bloemen aan in het centrum van Kairo. Foto AP.

Een gesluierde vrouw vandaag op het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.Een gesluierde vrouw vandaag op het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.

Egyptenaren vieren het aftreden van Mubarak op het Tahrirplein. Foto AP.Egyptenaren vieren het aftreden van Mubarak op het Tahrirplein. Foto AP.

Kinderen zwaaien met Egyptische vlaggetjes op het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.Kinderen zwaaien met Egyptische vlaggetjes op het Tahrirplein in Kairo. Foto Reuters.

Een vrouw zet een kruis door het in een krant afgedrukte hoofd van Mubarak. Foto Reuters.Een vrouw zet een kruis door het in een krant afgedrukte hoofd van Mubarak. Foto Reuters.

Egyptenaren ruimen het Tahrirplein op. Foto Reuters.Egyptenaren ruimen het Tahrirplein op. Foto Reuters.

Egyptenaren bidden naast tanks op het Tahrirplein. Foto AP.Egyptenaren bidden naast tanks op het Tahrirplein. Foto AP.