Dit is een artikel uit het NRC-archief

Politiek

In beeld: Arabieren demonstreren en vieren aftreden Mubarak

Duizenden Palestijnen vierden in Gaza het aftreden van Mubarak. Foto AP.

In Algerije en Jemen vonden vandaag, een dag na het aftreden van de Egyptische president Mubarak, anti-regeringsbetogingen plaats waarin om het aftreden van president Bouteflika (Algerije) en Saleh (Jemen) werd geroepen. In Egypte zelf vierden duizenden mensen vooral feest (fotoserie). Maar ook in veel andere Arabische steden gingen mensen de straat op om het opstappen van Mubarak te vieren. Een overzicht van de beste foto’s:

In de Algerijnse hoofstad Algiers betoogden duizenden mensen tegen president Bouteflika. Foto AP.In de Algerijnse hoofstad Algiers betoogden duizenden mensen tegen president Bouteflika. Foto AP.

Anti-regeringsbetogers in Algiers laten hun afkeer van het regime merken. Foto Reuters.Anti-regeringsbetogers in Algiers laten hun afkeer van het regime merken. Foto Reuters.

De oproerpolitie greep in Algiers geregeld in en pakte naar verluidt meer dan vierhonderd mensen op. Foto Reuters.De oproerpolitie greep in Algiers geregeld in en pakte naar verluidt meer dan vierhonderd mensen op. Foto Reuters.

Een anti-regeringsbetoger schreeuwt leuzen tijdens de protestmars in Algiers. Foto Reuters.Een anti-regeringsbetoger schreeuwt leuzen tijdens de protestmars in Algiers. Foto Reuters.

Duizenden anti-regeringsdemonstranten waren vandaag op straat in de hoofstad van Jemen, Sanaa. Foto AP.Duizenden anti-regeringsdemonstranten waren vandaag op straat in de hoofstad van Jemen, Sanaa. Foto AP.

Een kleine groep pro-regeringsbetogers zocht in Sanaa de confrontatie met de demonstranten. Foto AP.Een kleine groep pro-regeringsbetogers zocht in Sanaa de confrontatie met de demonstranten. Foto AP.

Palestijnen in Ramallah op de Wesetbank zwaaien met Egyptische vlaggen om het aftreden van Mubarak te vieren. Foto Reuters.Palestijnen in Ramallah op de Wesetbank zwaaien met Egyptische vlaggen om het aftreden van Mubarak te vieren. Foto Reuters.

Palestijnse vrouwen in Gaza vieren het aftreden van Mubarak. Foto Reuters.Palestijnse vrouwen in Gaza vieren het aftreden van Mubarak. Foto Reuters.

Duizenden Gazanen zwaaiden vandaag met Egyptische vlaggen en vlaggen van Hamas. Foto Reuters.Duizenden Gazanen zwaaiden vandaag met Egyptische vlaggen en vlaggen van Hamas. Foto Reuters.

Egyptenaren en Jordaniërs vierden het vertrek van Mubarak in Amman, Jordanië. Foto AFP.Egyptenaren en Jordaniërs vierden het vertrek van Mubarak in Amman, Jordanië. Foto AFP.

Ook Israëlische Arabieren in Nazareth vierden vandaag het aftreden van Mubarak. Foto AP.Ook Israëlische Arabieren in Nazareth vierden vandaag het aftreden van Mubarak. Foto AP.