Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Hartparaplu tegen hiv

Orange babies is een organisatie die zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s in Afrika helpen door onder andere kraamklinieken, weeshuizen en opvanghuizen te bouwen. Ook verstrekken ze poedermelk zodat hiv-geïnfecteerden hun baby’s geen moedermelk geven. De oprichters komen uit de mode- en designwereld en gebruiken hun geweldige netwerk met BN’ers, zoals Herman den Blijker, Natasja Froger en Humberto Tan, om nog meer aandacht te trekken voor deze goede zaak. In 2010 kon 722.447 euro worden besteed aan preventie, behandeling en zorg. Om fondsen te werven organiseert de Nederlandse organisatie behalve modeshows ook veel creatieve, muzikale en sportevenementen. Inmiddels heeft Orange Babies daarmee duizenden levens gered en zijn tienduizenden kinderen hiv-vrij geboren. Volgens UNAIDS daalt het aantal hiv-besmettingen de laatste jaren gestaag door goede hiv-remmers. Orange Babies heeft naast structurele sponsoren ook alle kleine giften nodig en daarvoor is eenonlinewinkel ontwikkeld waar deze mooie hartvormige paraplu voor 29,50 euro te koop is. Omdat de paraplu gedoneerd wordt door Impliva, gaat de volledige opbrengst naar Afrika.

www.orange-babies.nl/shop