Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

GBK 38 in Zaandam

Mijn meest romantische plek is een plek die de meeste mensen helemaal niet romantisch zullen vinden, maar eerder hard, donker en angstaanjagend. Toch is deze plek de plek waar ik de liefde van mijn man in de meest pure vorm voel en waar deze liefde direct doordringt in elke cel van mijn lichaam. Het is de plek waar ik mijzelf volledig aan hem kan geven.

Die plek is een BDSM-ruimte. Er zijn meerdere ruimtes in Nederland en België, maar helaas zijn dat er steeds minder door alsmaar verder gaande regelgeving. De locatie die we hebben gekozen voor de foto is een heerlijke plek, GBK 38 in Zaandam. We spelen er regelmatig. Je kunt de ruimte gebruiken met zijn tweetjes, maar ook voor een BDSM-feestje.

BDSM loopt als een rode draad door ons leven. Mijn man is dominant en ik ben onderdanig. We doen ook thuis aan BDSM, maar juist in een echte BDSM-ruimte, zoals in GBK 38, is de sfeer geweldig, zijn er allerlei prachtige ‘speeltoestellen’ voorhanden en hebben we alle ruimte.

Als we een BDSM-spel spelen, begint het al bij de attributen: prachtige leren boeien, mijn op maat gemaakte halsband, de rij spectaculaire zwepen. Hij zet mij op een plek waar hij mij wil hebben, aan het kruis, een takel, of andere toestellen. Vaak krijg ik een blinddoek om. Hij bepaalt wat er gaat gebeuren. Hij ziet wat de prikjes van een radeerwieltje of de slagen met zijn handen, cane of zweep bij mij teweegbrengen. Hij begint rustig, maar wordt steeds feller, de cadans van de zweepslagen brengt ons in een roes. Hij doet me pijn, daagt me uit en windt me ongelooflijk op. Het is elke keer weer anders. Hij speelt met zacht, warm, koud, geilheid, schaamte en heel veel verschillende vormen van pijn. Tussendoor voel ik steeds zijn warme lippen en hoor ik zijn woorden „ik ben zo trots op je”.

Hij geniet intens van mijn lichaam en ik voel zijn liefde, energie en aandacht direct binnenkomen. Er is geen buitenwereld op dat moment, we concentreren ons volledig op elkaar. Er is helemaal niets meer dat tussen ons in staat, zelfs mijn huid lijkt op te lossen. Ik voel me zo krachtig en geliefd en kan na zo’n avond nog dagen nazweven op een roze wolk.