Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

film zaterdag

The Truman Show (Peter Weir, 1998, VS). Regisseur Weir ontmaskert de wereld van soaps en reality-tv zonder ooit te ridiculiseren dat mensen behoefte hebben aan grote, romantische verhalen. De dertigjarige Truman Burbank - een ingetogen Jim Carrey - is zonder het te weten al zijn hele leven de ster van een doorlopende tv-show. FILE - This undated file image originally provided by Paramount Pictures shows Jim Carrey starring as Truman Burbank in the 1998 movie "The Truman Show," in which Carrey's character discovers every moment of his life has been broadcast. (AP Photo/Paramount Pictures, Melinda Sue Gordon, file) ** NO SALES **
The Truman Show (Peter Weir, 1998, VS). Regisseur Weir ontmaskert de wereld van soaps en reality-tv zonder ooit te ridiculiseren dat mensen behoefte hebben aan grote, romantische verhalen. De dertigjarige Truman Burbank - een ingetogen Jim Carrey - is zonder het te weten al zijn hele leven de ster van een doorlopende tv-show. FILE - This undated file image originally provided by Paramount Pictures shows Jim Carrey starring as Truman Burbank in the 1998 movie "The Truman Show," in which Carrey's character discovers every moment of his life has been broadcast. (AP Photo/Paramount Pictures, Melinda Sue Gordon, file) ** NO SALES ** AP

Cars (John Lasseter, 2006, VS). Dat deze animatiefilm uit de stal van Pixar voor de verandering eens niet pocht met natuurgetrouw weergegeven vachten en veertjes is een verademing. In Cars is de hoofdrol voor Lightning McQueen, een jonge, arrogante racewagen die onderweg naar de Piston Cup in Californië strandt in het slaperige stadje Radiator Springs.SBS6, 20.00-22.30u.

The Trap/Klopka (Srdan Golubovic, 2007, SER/D/H). Mladens leven wordt overhoop gegooid als blijkt dat zijn zoon een operatie nodig heeft. Kosten: 30.000 dollar, die niet gedekt worden door de verzekering. Een schimmig figuur biedt aan het bedrag te betalen, Mladen hoeft alleen diens zakenpartner om te leggen. The Trap belicht het kapitalisme met al zijn absurditeiten. Canvas, 23.50-1.35u.