Dit is een artikel uit het NRC-archief

Sport

Söderling bereikt finale ABN Amro World Tennis Tournament

Söderling speelt morgen in de finale van he ABN Amro World Tennis Tournament tegen Tsonga. Foto AP.

De Zweed Robin Söderling heeft zich vanavond geplaatst voor de finale van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam. De favoriet voor de titel, die als eerste geplaatst is, treft morgen in de finale de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, die vanmiddag al van de Kroaat Ljubicic won (6-4, 7-6).

Söderling trof vanavond in de halve finale de ongeplaatste Serviër Viktor Troicki en rekende in twee sets met hem af. In de eerste set was Söderling met 7-5 te sterk en ook in de tweede set had hij aan één break genoeg: 6-4.

De finale van het ABN Amro World Tennis Tournament wordt morgen vanaf 14.00 uur in Ahoy gespeeld. Na afloop leest u op onze site wie het toernooi gewonnen heeft.