Dit is een artikel uit het NRC-archief
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Afspraakje bij de benzinepomp

De benzinepomp in Benthuizen is voor mij de meest romantische plaats in Nederland.

Nadat mijn huwelijk na 25 jaar strandde, ben ik een jaar alleen geweest. Mede op aandringen van mijn omgeving, die vond dat ik lang genoeg getreurd had, besloot ik op een datingsite te gaan staan.

Er ging een wereld voor mij open: na het invullen van een reeks vragen werd er een profiel van mij opgesteld. Dit profiel werd met de profielen van de beschikbare mannen gematcht om te zien wie er het beste bij mij paste. Hoe meer raakvlakken en overeenkomsten, des te meer matchpunten.

Naast karaktereigenschappen en hobby’s, bevatten de profielen uiteraard ook een omschrijving van het uiterlijk. Opvallend: de meeste mannen in mijn leeftijdscategorie (50+) omschreven zichzelf als: jonger ogend of met een jeugdige uitstraling. Hoewel bijna iedereen aangaf het karakter het belangrijkste te vinden, werd er toch heel snel aangedrongen op het uitwisselen van foto’s.

Na een aanvankelijk veelbelovende start (ik geloof dat er wel 75 geschikte mannen op de site stonden), liep het allemaal op niets uit.

Net toen ik dacht: „ik kap ermee” kreeg ik een mailtje dat door zijn eenvoud opviel: „Zullen wij eens mailen?”. Met deze man bleek ik 75 (van de 100) matchpunten te hebben.

Toen ik ook nog de omschrijving van zijn uiterlijk las (postuur: robuust, uiterlijk: normaal, haar: weinig), wist ik zeker dat het wel goed zat.

Kort gezegd: 6 weken en 100 mails (nu 2 jaar geleden) later spraken we af elkaar te ontmoeten. Ik mocht de plaats bepalen. Na lang dubben koos ik een plek die mij wel veilig leek…..

Je raadt het al: de benzinepomp in Benthuizen!