Hippe boekhandel in de PC

De P.C. Hooftstraat krijgt er een ‘lifestyle’ boekhandel bij. Taschen opende al eerder wereldwijd hippe en exclusieve boekenwinkels in onder meer Brussel, Berlijn, London, New York en Parijs.

Taschen, de Duitse uitgeverij van (veelal betaalbare) kunst- en lifestyleboeken, gaat een winkel openen in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. Vastgoedbelegger Ronny Rosenbaum liet dat weten op de site Quote.nl. ‘Met zijn RJB Group heeft hij zeer recent een huurovereenkomst afgesloten met de beroemde uitgever en luxe boekhandelketen Taschen’, zo luidt het. Zelf zegt Rosenbaum tegen Quote: ‘Ik ben niet zo’n lezer, maar ik vind de uitgaven van Taschen echt prachtig. Uiteraard krijg ik de huur die ik wil, maar er waren meer aanbiedingen. Uiteindelijk heb ik toch de voorkeur gegeven aan deze huurder boven het zoveelste luxe fashion brand. Zo draag ik bij aan de diversiteit in de luxe winkelstraat.’

Taschen opende eerder al hippe en exclusieve boekenwinkels in onder meer Brussel, Berlijn, Miami, Keulen, Kopenhagen, Hamburg, Hollywood, London, New York en Parijs. Ze worden steevast ontworpen door vermaarde designers. De uitgeverij, opgericht door Benedikt Taschen (1961), is bekend om zijn goedkope kunstboeken, maar ook van exclusievere uitgaven op groot formaat of luxueuze edities, zoals bijvoorbeeld over Muhammad Ali (50x50 cm), Helmut Newton (50x70) en Nobuyoshi Araki (34.5x50 cm). (NRC)