7 redenen om uit te gaan

1 OPTREDEN

Instore Anne Soldaat

Rotterdam: Plato. Vr 17.00u. http://annesoldaat.com

Gitarist Anne Soldaat geeft vanmiddag een gratis optreden in muziekwinkel Plato in Rotterdam. Soldaat is vanaf 15 februari te zien in ZOUT, de nieuwste productie van Conny Janssen Danst. Voor ZOUT schrijft Soldaat een aantal nummers, waarvan hij in Plato een voorproefje speelt.

2 dance

Rauw februari

Amsterdam (Trouw, vr 22.30u) & Utrecht (Tivoli, za 23.00u). Entree: 15 euro. www.rauwrauw.nl

Deze maand op het menu van dance-avond Rauw in Amsterdam en Utrecht: Erol Alkan, Men en Joost van Bellen. In Trouw komen Riptide, Wannabeastar en NT89 daar nog bij.

3 dansontmoetingen

Life, Living, Dancing

Den Haag. startpunt: Theater Zeebelt. Za 13.00-15.00u (er zijn 10 starttijden). Res: 070-3637540 of info@cadance.nl

De Haagse regisseuse Annemarie de Bruijn en choreograaf Bryan Druiventak ontwikkelde op uitnodiging van het festival CaDance een ontdekkingstocht in de Haagse wijk Regentessekwartier. Wat is geënsceneerd? Wat hoort bij het straatbeeld? Life, Living, Dancing wordt in groepjes van maximaal 3 personen per starttijd gelopen. De voorstelling is deels binnen, deels buiten. Ook geschikt voor jongeren vanaf twaalf jaar.

4 FOTOGRAFIE

Weekend van het Fotoboek

Rotterdam: Fotomuseum. Za 12 & zo 13 febr. Dagkaarten: 12,50/25 euro, passe-partout: 20/40 euro. www.nederlandsfotomuseum.nl

Derde editie van het Weekend van het Fotoboek met lezingen (van onder anderen Markus Schaden en Gerry Badger) en korte presentaties door fotografen, boekhandelaren en schrijvers over papieren en digitale boeken, een boekenmarkt en signeersessies.

5 feest

Miauw!

Amsterdam: Rozentheater. Za v.a. 21.00u. Kaarten 5/7,50 euro. www.rozentheater.nl

Nieuw feest in het Rozentheater met bands, dj’s, vj’s, film, theater en dans, samengesteld door jongeren tussen de 15 en 18. Met o.a. PLeaSe! (hiphop/funk), Applejacks (ska/funk), Billy Connected (ambient rock), De Waterpolitie (poëzie/muziek), Samentha Tiney (theater/performance), 5’o clock class (dans) en Pitou Nicolaes (singer/songwriter).

6 gesprek

Een bijeenkomst tegen de liefde

Rotterdam: Theater van selexyz Donner. Za 15.00u. www.donner.nl

Stine Jensen, Marte Kaan en Jan Geurtz schreven allen boeken over de keerzijde van de liefde. Zaterdagmiddag gaan zij met elkaar in gesprek om zo de roze wolk rond Valentijnsdag te doorbreken.

7 concertzaal

Noorderligt Nu

Tilburg: 013. Zo 16.00-00.00u. Entree: 10 euro. www.noorderligt.nu

De Tilburgse popzaal Noorderligt (1984-1998) staat centraal in een meeting omlijst met o.a. live muziek en dj’s, beeld en geluid van toen, een expositie van affiches en foto’s, interviews en een popquiz. Met o.a. Tilburg Cowboys, Tilburg Bangt! (Best of Metal) en Jan Akkerman & the Juke Joints.