5 redenen om tv te kijken

scene uit de film "Van God Los" FOTO: RCV
scene uit de film "Van God Los" FOTO: RCV

1 Vieze baan

Dirty Jobs

Discovery, 19.05-20.00u.

In de serie Dirty Jobs hebben al tientallen beroepen de revue gepasseerd. Het begon in 2005 met een vuilnisman in Chinatown, een kaasmaker en een hondentrimmer. Vandaag gaat het over de toiletvernietiger. Waar gaan oude wc’s naartoe? Presentatie: Mike Rowe.

2 Rekenen

De Rekenkamer

Ned. 3, 20.25-21.15u.

Wat kost een minuutje bellen, een rij kapotte tanden, een lantaarnpaal of een kilo koe? Aan de hand van kijkersvragen worden de kosten in kaart gebracht door Rekenmeester Stefan Stasse. Stasse verzamelt alle informatie die hij krijgt van Sofie van den Enk, Ajouad El Miloudi en Sander de Kramer. Zij zijn onderweg, op zoek naar de werkelijke kosten en economische motieven van mensen en bedrijven.

3 Drama

The Age of Innocence

RTL 8, 20.30-23.10u.

Deze verfilming van de roman van Edith Wharton compenseert een gebrek aan ironisch commentaar van de schrijfster met een uitgekiende aankleding. Met Michelle Pfeiffer als vrijgevochten gravin Olenska, die samen met verloofde Archer (Daniel Day-Lewis) lijdt onder een gevaarlijk smeulende, maar nimmer geconsumeerde passie. (Martin Scorsese, 1993).

4 Rauw

Van God Los

Eén, 23.15-00.40u.

Eindelijk een Nederlandse film met ballen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen nog wel: debutant Pieter Kuijpers liet zich voor de Nederlandse Pulp Fiction inspireren door de ‘Bende van Venlo’. Tygo Gernandt en Egbert Jan Weeber spelen de psychopaatjes en vrienden-voor-het-leven Maikel en Stan, die via kleine delicten het bloederige pad van kwaad tot erger bewandelen. (Pieter Kuijpers, 2003).

5 Laatste aflevering

In de Schaduw van het Nieuws

ZATERDAG, Ned. 2, 21.10-22.00u.

In de laatste aflevering: stress en psychische problemen bij agenten. Volgens de vakbonden wordt het probleem onvoldoende onderkend. Wat overkomt hen? En hoe gaan ze hiermee om? Presentatie: Arie Boomsma.