Frank de Boer staat open voor komst Cruijff bij Ajax

Ajax-trainer Frank de Boer staat positief tegenover de komst van een technische klankbordgroep waarin Johan Cruijff waarschijnlijk zitting neemt. De Boer omarmt het idee van dit platform dat hem bij de club van adviezen moet voorzien.

“Ik vind het zeer interessant”, zegt De Boer in een interview met onze sportredacteur Erik Oudshoorn, dat vrijdag in NRC Handelsblad verschijnt. “Vooral als Johan in de commissie gaat zitten. Het is belangrijk voor een trainer dat er naar je wordt geluisterd. Ik sta erg open voor adviezen van anderen.”

De Boer denkt dat hij met de klankbordgroep straks ook over de keuze voor nieuwe versterkingen gaat praten.

“Maar ze moeten niet vergeten dat ik er uiteindelijk een klap op moet geven. En als een aankoop een mislukking wordt, fungeer ik als kop van Jut. Ze zullen dus wel met heel goede argumenten moeten komen om mij op andere gedachten te brengen.”

De Boer en Cruijff oneens over jeugdopleiding
Cruijffs kritiek op de jeugdopleiding van Ajax deelt De Boer niet. “Ik heb die vierenhalf jaar van dichtbij meegemaakt. We zijn echt goed bezig, al blijven er altijd zaken voor verbetering vatbaar.”

Ajax verwacht morgen bekend te kunnen maken wie zitting nemen in de klankbordgroepen. Buiten een adviesorgaan over technische zaken komen er ook commissies voor de verenigingsstructuur en financiën. Johan Cruijff is tevens een plek in de raad van commissarissen aangeboden. Als hij daarvoor kiest, neemt hij mogelijk niet in de klankbordgroep plaats.