Den Haag kort gesubsidieerde grootverdieners

De Haagse wethouder van financiën Sander Dekker (VVD) heeft kennelijk genoeg van het gebabbel over publieke grootverdieners. De gemeente kort gesubsidieerde instellingen die hun bobo’s meer dan de oude Balkenendenorm (188.000 euro) betalen. Het verschil wordt ingehouden op de subsidie. De grootste feestvierder op het lijstje van 29 bestuurders bij 14 gesubsidieerde instellingen is bestuursvoorzitter

De Haagse wethouder van financiën Sander Dekker (VVD) heeft kennelijk genoeg van het gebabbel over publieke grootverdieners. De gemeente kort gesubsidieerde instellingen die hun bobo’s meer dan de oude Balkenendenorm (188.000 euro) betalen. Het verschil wordt ingehouden op de subsidie.

De grootste feestvierder op het lijstje van 29 bestuurders bij 14 gesubsidieerde instellingen is bestuursvoorzitter Staal van woningbouwcorporatie Vestia. Die ontvangt jaarlijks 1,5 miljoen subsidie van de gemeente Den Haag. De directeur verdient 5 ton. Dat was de minister van volkshuisvesting in 2006 al een doorn in het oog. Zij deed een vergeefs beroep op Vestia om bij zinnen te komen. Het directiesalaris is sindsdien een halve ton toegenomen.

Ook bij o.m. Reclassering Nederland, de Haagse Hogeschool, psychiatrische instelling De Jutters en zorggroep Parnassia wordt (ruim) meer betaald. Parnassia heeft acht hoger betaalden maar beroept zich op een afspraak met het Rijk. De hele lijst staat hier.