Ricco weer in opspraak

Wielrenner Riccardo Ricco zou een bloedtransfusie bekend hebben.

De Italiaanse wielrenner Riccardo Ricco is opnieuw in verband gebracht met doping. Het Italiaanse antidopingbureau CONI stelt een onderzoek in naar aanleiding van berichten dat de renner een bloedtransfusie bij zichzelf zou hebben uitgevoerd.

Ricco, die eerder geschorst was wegens epogebruik in de Tour de France van 2008, werd maandag opgenomen in het ziekenhuis, volgens zijn ploeg Vacansoleil vanwege een koortsaanval. De Italiaanse politie vermoedt echter dat Ricco even daarvoor een bloedtransfusie had ondergaan. Hij zou dat ook hebben bekend tegenover een arts.

Gisteravond maakte Vacansoleil bekend ook een onderzoek te beginnen. Ricco verblijft nog steeds in het ziekenhuis, waar hij snel door de politie kan worden ondervraagd. Als de renner schuldig wordt bevonden, hangt hem mogelijk een levenslange schorsing en een celstraf van drie jaar boven het hoofd. (Novum)