reacties op de nieuwe pagina 3

Laat ‘conclusies’ maar achterwege

Goed idee, de nieuwe pagina drie. Maar zouden jullie alsjeblieft die ‘conclusies’ onderaan de artikelen achterwege kunnen laten? Ze zijn een belediging voor de intelligentie van jullie lezers (vergelijk de ‘duiding’ in de next question van enkele dagen geleden: ‘Roet is het zwarte, droge, goedje dat overblijft als je bijvoorbeeld hout verbrandt’.) Jullie lezers zijn niet achterlijk.

Josette Gotz-de Groot

Alphen aan den Rijn

Nieuwe drie: flater

Wat is er gebeurd met het unieke nrc.nextconcept? Wat is er gebeurd met de fijne tabloidkrant waarin je ’s ochtends tijdens je ontbijt snel op de hoogte kan zijn van al het nieuws?

Ik heb niet voor niets geen NRC Handelsblad genomen! Als ik die diepgang zocht en alle tijd had om al het nieuws uit te spitten, dan nam ik wel die krant. Maar nee, ik wil in het kwartiertje dat ik ontbijt in één overzicht snel weer op de hoogte zijn, daar ben ik naar op zoek. Ik hoop dat deze flater van ‘een nieuwe pagina drie’ snel bij de mislukte ideeën verdwijnt. Voor de diepgang was er nog het weekendabonnement, toch? Ik snap er werkelijk niets van.

Iris van Driel

Rotterdam

Meer van dattum

Complimenten voor de nieuwe pagina drie in nrc.next. Wat mij betreft mogen er meer pagina’s zo gevuld worden!

Okke De Koninck

Utrecht

JSF geen duurkoop

Op pagina drie van nrc.next staat een uitgebreid artikel over de JSF (8 februari). Het kosten-batenplaatje staat centraal in dit artikel. De JSF wordt voorgesteld als duurkoop, maar dit is verre van waar.

De JSF is onomstreden het beste vliegtuig van de zes opties die op tafel lagen. De JSF past bovendien goed in de huidige strategie van een sterke Luchtmacht en Marine, tegenover een kleine Landmacht. Ook in EU en NAVO-verband rekent men op Nederland als een land met een sterke luchtmacht. Budget is ook geen probleem, want de Tweede Kamer heeft budgetrecht op de voor het JSF-project vastgestelde 6,2 miljard euro, die bovendien al in het Defensie-budget meegerekend is.

Wat staat er op het spel? Een heleboel. Als Nederland stabiliteit en vrede wil brengen in de wereld moet het erin willen investeren. Bovendien zijn toekomstige conflicten niet te voorzien en daarom is het goed om zo hoog mogelijk in te zetten. Ook zijn we het aan onze bondgenoten en militairen verplicht zo goed mogelijk materiaal in te zetten. Defensie is een verzekering en geen onbelangrijke. Je kan je maar beter tijdig en goed indekken.

Matthijs Tieleman

Voorzitter werkgroep Buitenland CDJA

Opinieartikelen en brieven kun je sturen naar opinext@nrc.nl