Je moet het maar durven: Obama elke 20 seconden interrumperen

Zondag was Super Bowl-dag in de VS, dat weten we. Het was ook de dag dat hardline-Republikein Bill O’Reilly van FOX News Barack Obama mocht interviewen. Het ging natuurlijk over Mubarak, Afghanistan, de hervormingen in de gezondheidszorg en de Super Bowl-wedstrijd.

O’Reilly: “Does it disturb you that so many people hate you?” - Obama: “The people who dislike you don’t know you. The folks who hate you, they don’t know you. What they hate is whatever funhouse mirror image of you that’s out there. They don’t know you. And so, you don’t take it personally.”

Ja, O’Reilly was bij vlagen provocatief. En ongeduldig, zoals je van hem mag verwachten. Op voorhand betitelde hij het interview ook al als “het meest bekeken vraaggesprek ooit”. Het interview duurt ongeveer een kwartier, precies lang genoeg voor de tv-presentator om de president 48 keer te onderbreken.