trending topics

#

Onrust in TunesiëTunesische demonstranten hebben gisteren geprobeerd het parlementsgebouw in Tunis binnen te dringen. Dit om te voorkomen dat daar gestemd kon worden om de interim-regering tijdelijk de macht te geven per decreet te regeren. www.nrc.nl

#Reus in een celDe Haagse rechtbank doet vandaag uitspraak over een voor fraude veroordeelde gevangene, ruim twee meter lang en 230 kilo zwaar, die zijn celstraf thuis wil uitzitten. Hij zou rugklachten krijgen van het kleine bed in zijn cel.

#

Soedan gesplitstDe Soedanese president al-Bashir aanvaardt de onafhankelijkheid van het zuiden. Dat meldde hij gisteren, vlak voor de bekendmaking van de definitieve uitslag van het referendum in januari: ruim 98 procent voor afscheiding. De VS willen Soedan schrappen van de lijst met landen die terrorisme steunen.

#

NS scoort slechterTreinreizigers waren vorig jaar minder tevreden over de NS dan in 2009. Volgens de NS komt dat door winterweer en stakende schoonmakers, reizigersorganisatie Rover stelt dat klanten ook minder tevreden waren toen winterweer de dienstregeling niet verstoorde. www.rover.nl

#

Euro-oplader Vandaag wordt de eerste oplader, die voor alle mobiele telefoons te gebruiken is, uitgereikt aan de vicevoorzitter van de Europese Commissie. Fabrikanten gaan die later dit jaar standaard leveren.