Ontslag Brit McClaren als trainer Wolfsburg

Steve McClaren is niet langer trainer van VfL Wolfsburg. De 49-jarige Engelsman, vorig seizoen kampioen met FC Twente, werd bij de Duitse voetbalclub ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Wolfsburg staat op de twaalfde plaats in de Bundesliga. Assistent-trainer en oud-international Pierre Littbarski neemt de taken voorlopig waar. Wolfsburg, twee jaar geleden nog Duits kampioen, staat nu slechts een punt boven de degradatiestreep. „En dan gaan alle alarmbellen rinkelen”, verklaarde clubvoorzitter Dieter Hoeness gisteren in de Duitse pers. „We hadden niet meer de overtuiging dat we met McClaren met een gerust hart het seizoen konden afmaken.” McClaren, die een tweejarig contract had bij Wolfsburg, werd in 2007 ook ontslagen – toen als bondscoach van Engeland dat hij niet naar de eindronde van het EK in 2008 wist te leiden. In 2006 leidde hij Middlesbrough verrassend naar de UEFA-Cupfinale waarin het kansloos verloor van Sevilla.

Voetbaltrainer Henk ten Cate is ontslagen bij de club Umm-Salal in Qatar. De 56-jarige Amsterdammer wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties. Onder zijn leiding behaalde de ploeg van de oud-Ajacieden Mario Melchiot en Gabri dit seizoen slechts tien punten in twaalf competitiewedstrijden. Ten Cate was hoofdtrainer van onder meer Ajax en Panathinaikos en assistent-coach van onder andere Barcelona en Chelsea.

Raymond Atteveld zet zijn trainerscarrière voort op Cyprus. De 44-jarige Amsterdammer gaat aan de slag bij AEL Limassol, waar hij een contract tekent tot het eind van volgend seizoen. Bij de huidige nummer zes in de Cypriotische competitie krijgt Atteveld onder meer zijn landgenoten Hofs en Zonneveld onder zijn hoede. Atteveld zat na zijn ontslag bij ADO Den Haag in maart 2010 zonder club. Eerder was de oud-proftrainer bij Roda JC. Bij Limassol wordt Atteveld, na Henk Houwaart, de tweede Nederlandse trainer in de clubhistorie.