Haase legt het af tegen Söderling

Robin Haase of the Netherlands reacts in his third round match against Andy Roddick of the U.S. at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 21, 2011. (AP Photo/Rob Griffith)
Robin Haase of the Netherlands reacts in his third round match against Andy Roddick of the U.S. at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 21, 2011. (AP Photo/Rob Griffith) Robin Haase op de Australian Open op 21 januari dit jaar (FOTO: AP Photo/Rob Griffith)

De Nederlandse tennisser Robin Haase is vanavond uitgeschakeld in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Hij verloor van de nummer vier van de wereld Robin Söderling met 3-6, 2-6.

Söderling neemt het in de tweede ronde van het toernooi op tegen Philipp Kohlschreiber.

Door de nederlaag van Haase is Thiemo de Bakker de enige van vier Nederlanders die na een ronde nog meedoet in Ahoy. Maandag verloren Jesse Huta Galung en Thomas Schoorel hun wedstrijden in de eerste ronde.

Thiemo de Bakker won vanmiddag in de eerste ronde van Philip Petzschner in het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Westlander die op nummer vijftig op de wereldranglijst staat, had daar drie sets voor nodig: 6-4, 0-6, 6-1.

In de tweede ronde treft De Bakker de als achtste geplaatste Rus Mikhail Youzhny of de Spanjaard Marcel Granollers.