Dit is een artikel uit het NRC-archief

Algemeen

Bibliotheek Rotterdam ontruimd na bommelding

De centrale bibliotheek in Rotterdam is iets meer dan een uur ontruimd geweest vanwege een bommelding. Rond kwart over vier werd het gebouw weer vrijgegeven Dit schrijft RTV Rijnmond.

Er zou een telefoontje zijn binnengekomen dat er een handgranaat zou afgaan in de bibliotheek. De politie heeft het pand onruimd en de omgeving afgezet. Een aantal marktkramen rond de bibliotheek valt binnen het afgesloten gebied, net als een deel van de Hoogstraat, een drukke winkelstraat in het centrum. Tientallen politiemensen zochten het gebouw af met speurhonden, in de hoop een eventueel explosief op te sporen.

Op het moment van de bommelding was er een debat in de hal over strafrecht aan de gang, waarbij hoofdofficier Henk Korvinus van justitie, Wim van Veen van de rechtbank en andere rechtsgeleerden aanwezig waren. Ook het proces tegen Geert Wilders kwam aan de orde. Het is niet duidelijk of de bommelding iets met de bijeenkomst te maken heeft.

De bibliotheek blijft vandaag gesloten voor publiek, meldt een medewerker via Twitter.