Voorkeur

IJsbeertje online

Rotterdam

IJsberenmoeder Olinka en ijsbeertje Vicks zijn in Blijdorp nu vanuit huis online in hun kraamkamer te volgen op www.diergaardeblijdorp.nl/ijsbeertje. Het op 6 december vorig jaar geboren beertje wordt steeds beweeglijker en kruipt over de buik van haar moeder. Het is goed te zien hoe lief Olinka met haar baby omgaat. Niemand mag erbij. Zelfs de verzorgers niet, maar als alles meezit komt Vicks waarschijnlijk in maart voor het eerst naar buiten. Op de ijsberensite van Blijdorp is ook een blog te lezen van de ijsberenverzorger gecombineerd met filmpjes, kleurplaten en allerlei nieuwtjes over het ijsbeertje. En in de diergaarde houden de ijsbeerverzorgers elk weekend in februari een speciaal vragenuurtje om 15u in het Eauditorium (Oceanium).

Van koe tot cake

Velsen-Zuid

Om een cake te bakken heb je eieren, bloem, boter en suiker nodig en al die ingrediënten koop je meestal gewoon in de supermarkt. Maar het kan ook anders: ga op woensdag 9 februari van 13u30-16u met de boer op stap bij informatieboerderij Zorgvrij. Melk eerst een koe, raap de eieren, maal het meel en bak hiervan je eigen cakejes!

Leeftijd: 7 t/m 10 jaar. Inl www.spaarnwoude.nl

Dikkie Dik

Alkmaar

Op zaterdag 5 februari brengt Jet Boeke, bedenker en tekenaar van de beroemde rode kater Dikkie Dik, een bezoek aan de expositie Sesamstraat-Schuif gezellig aan! in het Stedelijk Museum Alkmaar. Jet Boeke komt om 11u, 13u en 15u voorlezen en ze zal Dikkie Dik tekenen. Als je het leuk vindt mag je zelf ook je eigen verhaal over Dikkie Dik vertellen. Jet leert je hoe je zelf een rode kater tekent en natuurlijk is Dikkie Dik ook van de partij. Na afloop zal ze in de museumwinkel haar boeken signeren en illustreren.

Er kunnen maar 20 kinderen per keer meedoen; inschrijven op 072-5489789. De expositie over Sesamstraat is nog t/m 6 maart te zien. Inl www.stedelijkmuseumalkmaar.nl