vandaag

In het nieuws:

In Rotterdam is de uitreiking van de IFFR Awards. Naast de traditionele drie Tiger Awards wordt dit jaar tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam ook een Return of the Tiger Award uitgereikt. Sinds 1995 kent het IFFR de Tiger Awards Competitie, die tot doel heeft beginnende, onbekende en innovatieve filmmakers onder de aandacht van het publiek en de internationale professionals te brengen. David Verbeeks Club Zeus is de enige Nederlandse kanshebber.

In Amsterdam houdt Comité SOS vandaag een ‘lawaaidemonstratie’ voor goed en toegankelijk hoger onderwijs. Na het protest op het Malieveld waar maar liefst 25.000 mensen demonstreerden heeft premier Rutte aangegeven de bezuinigingen toch door te voeren. Comité SOS, een landelijk actiecomité, is het daar niet mee eens: alle bezuinigingen moeten volgens hen van tafel. En ze demonstreren door tot hun doel is bereikt.