Tracks

Fleet Foxes

Helplessness Blues

Deze gratis download is een voorproefje van de in mei te verschijnen tweede cd van de Amerikaanse band Fleet Foxes. Zo te horen heeft de groep haar zachtmoedige koers en hemelse zangstijl behouden. Zanger Robin Pecknold noemde dit nummer een ‘een anti-protestlied’, over ‘relaties en persoonlijke dingen’ .

Hester Carvalho

Te beluisteren op: Fleetfoxes.com

Tame Impala/Erol Alkan

Why don’t you make up your mind?

De Australische groep Tame Impala bracht vorig jaar de psychedelica terug in de indierock met het album Innerspeaker. De Londense elektrodeejay Erol Alkan koos zijn favoriete track ‘Why don’t you make up your mind?’ en maakte een lange remix met old school ritmebox en een onweerstaanbare beat, in een vijfminutenversie op YouTube (gratis) of de volle 8 minuten exclusief op iTunes (99 eurocent).

Jan Vollaard

Björk

Love Will Tear Us Apart.

Op 6 januari zong Björk in IJsland dit nummer van Joy Division. Ze gebruikt de originele begeleiding, dus wellicht was ze op een karaokefeestje. De geluidskwaliteit is niet goed, maar het is mooi om Björk haar voorbeeld te horen eren. Ze doet het met een snik in haar stem. Zie YouTube.

Hester Carvalho