Ronald Gerritse nieuwe topman AFM

Ronald Gerritse (58) wordt per 1 mei voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), de toezichthouder voor de financiële markten. Hij volgt Hans Hoogervorst op.

Gerritse nu nog hoogste ambtenaar bij Financiën
Minister Jan Kees De Jager van Financiën maakte de benoeming vanmiddag bekend na de wekelijkse ministerraad. Gerritse is sinds 2003 secretaris-generaal en sinds 2008 ook thesaurier-generaal bij het Ministerie van Financiën.

De Jager wilde niet wachten met de benoeming tot ook de nieuwe toezichthouder bij de Nederlandsche Bank is benoemd medio dit jaar.

Hoogervorst naar IASB
Hoogervorst was voorzitter van het AFM-bestuur sinds september 2007. Hij begint op 1 juli als voorzitter van de IASB, de International Accounting Standards Board, in Londen.

De Raad van Toezicht deed de voordracht voor de benoeming van Gerritse:

“Wij zijn zeer blij dat Ronald Gerritse de overstap maakt van het beleid naar het toezicht”, zegt George Möller, voorzitter van de Raad van Toezicht. “Wij achten hem uitermate geschikt als opvolger van Hans Hoogervorst, juist in de komende fase van het toezicht op eerlijke en transparante financiële markten. Hij is gepokt en gemazeld op het gebied van financieel-economisch beleid en financiële markten. En hij is ervaren in het leiden van een grote professionele organisatie, ook in roerige tijden” - George Möller, voorzitter Raad van Toezicht