Prestaties van scholen nu online te checken

De gegevens van vijfhonderd middelbare scholen zijn vanaf nu op een website te raadplegen.

Benieuwd naar de beste middelbare school in de buurt? Vanaf nu zijn de prestaties van al vijfhonderd middelbare scholen online in te zien. De VO-Raad, de koepelorganisatie van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs, heeft gisteren een website met allerlei gegevens over middelbare scholen gelanceerd. Nu zijn het er nog vijfhonderd, maar 90 procent van de 1.320 scholen voor voortgezet onderwijs in Nederland heeft al medewerking toegezegd. Sjoerd Slagter, voorzitter van de VO-Raad: „Rond het begin van het nieuwe schooljaar zit hopelijk driekwart van alle scholen in de database.” Ouders die informatie zoeken over het voortgezet onderwijs in hun omgeving, kunnen al terecht bij onderzoeken van onder meer Elsevier en Trouw. Toch denkt Slagter dat zijn website in een behoefte voorziet. „Ouders zijn niet alleen geïnteresseerd in het gemiddelde eindexamencijfer biologie over de afgelopen tien jaar. Zij willen meer dingen weten over de school waar ze hun kind naartoe sturen.” Op de site is daarom, naast slagingspercentages en gemiddelde eindexamencijfers, ook informatie te vinden over bijvoorbeeld de tevredenheid van leerlingen en ouders, het veiligheidsbeleid op de school en de manier waarop wordt samengewerkt met basisscholen en bedrijven in de omgeving. (NRC)

Zoek naar scholen in de buurt op www.schoolvo.nl