Populaire polis, die geen euthanasie vergoedt...

... maar verzekerden bij Pro Life krijgen na een bevalling wel een kraamhulp die kan bidden.

De christelijke ziektekostenpolis wint aan populariteit. Vorig jaar steeg het aantal klanten dat bij Pro Life een zorgverzekering sloot met 14 procent: van 44.000 tot 50.000 klanten. De zorgverzekeraar vergoedt geen kosten voor euthanasie, abortus of geslachtsverandering. Dat is ook niet nodig, want de klanten van Pro Life zijn er principieel tegen. „We richten ons op de bijbelgetrouwe christenen”, zegt Pro Life-directeur Abwin Luteijn. Dus bij een ivf-behandeling mogen doktoren geen bevruchte eicellen weggooien. Na een bevalling is er een kraamhulp die kan bidden, de Bijbel leest met de kinderen en voor en na de maaltijd God dankt. De maandelijkse premie (106,35 euro voor een basisverzekering) is door het uitsluiten van ‘onchristelijke’ zorg niet goedkoper, want de verzekerde krijgt na een bevalling bijvoorbeeld 15 uur extra kraamhulp: 64 in plaats van 49 uur gemiddeld. „Dat komt omdat zo’n gezin vaak meer kinderen heeft en er dus meer behoefte is aan hulp.”

Pro Life bestaat al 25 jaar, maar is pas na invoering van het nieuwe zorgstelsel, vijf jaar geleden, flink gaan groeien. (NRC)