Oud-PSV'er Ronaldo uitgefloten

De Braziliaanse voetballer Ronaldo Luis Nazário de Lima (Ronaldo) is gisteren door fans van zijn club Corinthians uitgefloten. De 34-jarige oud-topspeler verloor met zijn club in de voorronde van de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League) met 2-0 bij Deportes Tolima. In Colombia was de inbreng van Ronaldo gisteren nihil.

Ronaldo vierde in de jaren negentig grote clubsuccessen bij PSV en FC Barcelona. Hij stond in 2002 met twee treffers in de finale tegen Duitsland aan de basis van de wereldtitel van Brazilië. Rond de eeuwwisseling onderging hij bij Inter knieoperaties en werd hij steeds zwaarder. Bij Real Madrid en AC Milan was Ronaldo geen schim van de watervlugge dribbelaar van weleer.

Ronaldo speelt sinds 2009 voor Corinthians uit São Paulo. Daar veroordeelden de fans gisteren zijn slechte spel. Ronaldo beëindigt na dit seizoen zijn loopbaan.