op nrcnext.nl

iPad-krant The Daily

Woensdag presenteerde mediamagnaat Rupert Murdoch na maanden van speculatie The Daily, het krantenproject dat alleen op de iPad verschijnt. De app staat inmiddels in de Amerikaanse App Store. The Next Web kijkt voor het nextblog uitgebreid vooruit: is het de investering – een kleine 30 miljoen dollar – waard? Maakt het de hype en hoge verwachtingen waar?

Etaleer vooral wat je leest

De behoefte om anderen te vertellen wat je leest stamt van voor het internet, zegt Patrick Brown van ‘sociale’ boekensite Goodreads. Op die website laten lezers aan hun vrienden zien wat ze lezen en wat ze ervan vinden. Want dat willen we graag delen. Goodreads is met vier miljoen gebruikers en een database van 110 miljoen titels de grootste, maar niet de enige sociale boekensite. De Nederlander vindt echter nog weinig buren op de sociale boekenwebsites. Heb jij een profiel op een boekenwebsite? Wat zijn de voordelen? Discussieer mee op het blog.

De Nicolas Cage-matrix

Van serieus tot knettergek en van slecht tot goed. De indrukwekkende carrière van Nicolas Cage kent hoogte- en dieptepunten. In onderstaande matrix van The Shiznit staan ze allemaal, gesorteerd op… nou ja, goed, kijk zelf maar.