Opinie

Op naar Kos

We stijgen op van een koud en nat Schiphol voor een weekje zon en warmte op het Griekse eiland Kos. De gezagvoerder doet zijn gebruikelijke praatje, waarin hij onder meer meldt dat de buitentemperatuur – 52 graden is. Tegen het einde van de vlucht geeft de gezagvoerder nog een korte update. De buitentemperatuur blijkt op

We stijgen op van een koud en nat Schiphol voor een weekje zon en warmte op het Griekse eiland Kos.

De gezagvoerder doet zijn gebruikelijke praatje, waarin hij onder meer meldt dat de buitentemperatuur – 52 graden is.

Tegen het einde van de vlucht geeft de gezagvoerder nog een korte update. De buitentemperatuur blijkt op dat moment – 45 graden.

Een vrouw in de rij vóór ons verheugt zich blijkbaar ook op het Griekse weer. Ze wrijft zich over de armen terwijl ze enthousiast tegen haar reisgenoten roept: „Je kunt vóélen dat het al warmer wordt.”

Jeroen Dulk