Onstuimig

Het is onstuimig weer. Ook dit weekeinde blijft het stevig waaien en valt er zo nu en dan regen. Het is daarbij ook uitermate zacht voor de tijd van het jaar. Volgende week wordt het rustiger, schijnt de zon vaker, maar wordt het ook weer kouder.

Vanavond en komende nacht verandert er eigenlijk maar weinig. Het koelt nauwelijks af en het blijft stevig waaien. De wind is soms stormachtig vlak bij zee, met windkracht 8. Er komen ook nog steeds windstoten voor tot 90 km/u.

Morgen luwt de wind enigszins, maar ook dan hebben we nog altijd een windkracht 5 tot 7. Het is nog steeds bewolkt en regenachtig. De meeste regen valt in de noordelijke provincies. In het uiterste zuiden blijft het waarschijnlijk droog. Het blijft zeer zacht met 8 tot 12 graden.

Zondag is het op veel plaatsen nat, maar minder onstuimig en 7 tot 11 graden.

Een hogedrukgebied bouwt zich in het weekeinde op boven Noord-Spanje en het zuiden van Frankrijk. De depressies met bijbehorende storingen zullen hierdoor een meer noordelijke koers gaan volgen waardoor het weer begin volgende week bij ons opknapt. Maandag belooft dan ook een mooie dag te worden met minder wind en flinke zonnige perioden.