Nieuw

Gregor Hildebrandt

Grimm in Amsterdam wijdt een solotentoonstelling aan de Duitse kunstenaar Gregor Hildebrandt. Op beide locaties zijn grote installaties geplaatst, met er omheen kleiner werk. Het thema gaat over de Parcae, de godinnen van het Lot uit de Romeinse mythologie. Zijn werk wordt gekenmerkt door het gebruik van video- en cassettetape die voor hem een substituut zijn voor verf. Keizersgracht 82 en 1ste Jacob van Campenstraat 23-25. Inl 020-4227227 en www.grimmgallery.com

Carel Visser

Galerie Nouvelles Images in Den Haag besteedt tot en met 9 maart aandacht aan het werk van Carel Visser: sculpturen, tekeningen en collages. Visser (1928) is een constructivistische werkende beeldhouwer. Hij maakte vaak assemblages van een veelheid aan materialen: autobanden, olievaten, leer, schapenvacht, enz. In de jaren tachtig verlegde Visser zijn aandacht naar collages. Inl 070-3461998 & www.nouvellsimages.nl

The Unutterable

Tot 12 maart is bij Aschenbach & Hofland Galleries in Amsterdam een tentoonstelling gewijd aan nieuw werk van Michael Kirkham, Wouter van Riessen en Jukka Korkeila. Kirkham verbeeldt seksuele verlangens in portretten van mensen, Van Riessen maakt stylistische zelf- en poppenportretten. Korkeila schildert grensverleggend.

Bilderdijkstraat 165c. Inl 020-4121772 & www.gerhardhofland.com

Roosmarijn Schoonewille

Met trots presenteert C3 Gallery in Amsterdam nieuw werk van Roosmarijn Schoonewelle, bestaande uit een installatie en tekeningen. Schoonewelle (Hoorn, 1980) maakt vooral werken op papier en installaties. De tekeningen zijn soms figuratief, soms abstract, maar vooral kleurrijk. Ook zijn uitgeknipte stukken tekening, hoopjes papier en collages bijeengebracht tot een spannend geheel.

Tot 10 april, Jan Evertsenstraat 335. Inl http://c3deconceptstore.blogspot.com