Messi krijgt boete voor felicitatie aan z’n moeder

FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina celebrates his goal as he shows a sentence on his undershirt reading "happy birthday mummy" during the Spanish La Liga soccer match against Racing Santander at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Jan. 22, 2011. (AP Photo/Emilio Morenatti)
FC Barcelona's Lionel Messi from Argentina celebrates his goal as he shows a sentence on his undershirt reading "happy birthday mummy" during the Spanish La Liga soccer match against Racing Santander at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Jan. 22, 2011. (AP Photo/Emilio Morenatti) Messi en het verboden shirt met 'fijne verjaardag mammie'. Foto AP / Emilio Morenatti

Lionel Messi hangt een boete boven het hoofd voor het feliciteren van z’n moeder. Bovendien kan hij er nog voor geschorst worden.

De Argentijnse winnaar van de Gouden Bal trapte voor FC Barcelona een penalty tegen het net van Racing Santander en trok daarna z’n roodblauwe shirt omhoog. Daaronder had hij een felicitatie voor z’n jarige moeder verstopt.

Voetbalbond Fifa heeft in haar wetten (pdf, pagina 116) een verbod op het omhoog trekken van het shirt opgenomen, en Messi kreeg een boete opgelegd. De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond wijsthet beroep van zijn club af en de voetballer moet voor zijn overtreding een boete van tweeduizend euro betalen. Bovendien heeft Messi een ‘fictieve gele kaart’ gekregen, wat betekent dat hij wordt geschorst als hij nogmaals de fout in gaat.

De Fifa-wet.

Barcelona gaat nogmaals in beroep, omdat er naar de mening van de Catalaanse club geen beledigende of politieke boodschap werd getoond. Barça noemt de actie van Messi juist een toonbeeld van hoe het ook kan.

De juichende en shirt-showende Messi: