Kort nieuws Sport

Van Hooijdonk in Turkije assistent van coach Hiddink

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 4 febr. Pierre van Hooijdonk wordt assistent van Guus Hiddink als bondscoach van Turkij. De voormalige speler van onder meer Feyenoord en Oranje neemt tot en met het EK 2012, waarvoor Turkije zich nog wel moet plaatsen, naast hoofdcoach Hiddink op de bank plaats. Van Hooijdonk, die in Turkije als speler actief was bij Fenerbahçe, zal ook verantwoordelijk worden voor het tweede elftal van Turkije. De oud-international voerde vanmorgen in Istanbul de laatste besprekingen. Van Hooijdonk heeft al eerder de ambitie uitgesproken om de toekomst als hoofdtrainer ergens aan de slag te gaan.

Kevin Strootman bij selectie Oranje

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 4 febr. Kevin Strootman (20) is opgenomen in de definitieve selectie van het Nederlands elftal, dat komende woensdag een oefenwedstrijd tegen Oostenrijk speelt. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk vanmiddag in Eindhoven bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de middenvelder van FC Utrecht, die tot de winterstop nog voor eerstedivisieclub Sparta speelde, wordt opgeroepen. Ook Nigel de Jong, die de laatste drie interlands van 2010 niet was geselecteerd na zware overtredingen, is opgeroepen.

‘Neeskens coach Trinidad & Tobago’

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 4 febr. Oud-international Johan Neeskens wordt bondscoach van Trinidad en Tobago. Dit meldt de website socawarriors.net. De 58-jarige Neeskens, die met Oranje in 1974 en 1978 twee verloren WK-finales speelde, kan bij Trinidad en Tobago in de voetsporen treden van twee andere Nederlandse coaches. Leo Beenhakker bereikte met het kleine voetballand de eindronde van het WK in 2006. Wim Rijsbergen had daarna minder succes. Neeskens was eerder ook hoofdtrainer bij NEC en assistent-trainer van Guus Hiddink bij Australië en van Frank Rijkaard bij zowel Barcelona als Galatasaray.

Herstelde Sneijder scoort voor Inter

Bari, 4 febr. Inter heeft in de Italiaanse voetbalcompetitie gisteren een 3-0 uitzege geboekt op hekkensluiter Bari. Wesley Sneijder, die na ruim anderhalve maand blessureleed zijn rentree maakte, scoorde in de extra tijd. Inter steeg naar de derde plaats, achter koploper AC Milan en Napoli. Dieptepunt in de wedstrijd was de klap die Inter-speler Cristian Chivu tegenstander Marco Rossi toediende. De actie was de arbiter ontgaan, maar op basis van tv-beelden moet oud-Ajacied Chivu een schorsing vrezen. (Novum)

Seizoen van Ajacied Bruno Silva voorbij

amsterdam, 4 febr. Voetballer Bruno Silva komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. De verdediger van Ajax is gisteren geopereerd aan zijn schouder, nadat het gewricht herhaaldelijk uit de kom was geschoten. Het herstel van de Uruguayaan neemt naar verwachting ruim vier maanden in beslag. Bruno Silva kwam in 2008 over van FC Groningen. Het afgelopen jaar werd hij verhuurd aan Internacional in Brazilië. Daar kwam hij maar tot twee wedstrijden. In de winterstop keerde hij terug naar Ajax. (Novum)

Italiaan Fabris mist rest van schaatsjaar

Rotterdam, 4 febr. Enrico Fabris moet de rest van het schaatsseizoen laten schieten wegens een blessure. Dat meldt de Italiaanse krant Datasport. De 29-jarige Italiaan heeft nog te veel last van zijn rug. Op de WK allround in Calgary wordt hij volgende week vervangen door zijn landgenoot Luca Stefani. (Novum)