Kort nieuws Economie

Economie India heeft last van corruptie

New Delhi, 4 febr. De Indiase premier Singh heeft gewaarschuwd dat de hoge inflatie en wijdverspreide corruptie de economische groei van het land in gevaar brengen. Gisteren werd bekend dat de voedseprijzen het afgelopen jaar ruim 17 procent zijn gestegen, terwijl de regering juist had gerekend op een verlaging. Singh sprak over „een serieuze bedreiging” voor de groei. Een van de factoren voor de inflatie is de haperende distributie van voedsel vanaf het land naar de consumenten. De regering overweegt buitenlandse investeerders ruimere toegang te geven tot de voedselketen en de detailhandel. (NRC)

Vastgoedfondsen willen fuseren

Amsterdam, 4 febr. De beursgenoteerde vastgoedfondsen VastNed Offices en Nieuwe Steen Investments onderhandelen over een juridische fusie. Vastned meldde vanochtend dat beide bedrijven de afgelopen tijd een boekenonderzoek hebben gedaan en de fusiebesprekingen voortzetten. Als de besprekingenslagen ontstaat er een fonds met een portefeuille ter waarde van zo’n 2,4 miljard euro. (Novum)

90 procent aandelen Draka aangeboden

Amsterdam, 4 febr. Aandeelhouders van Draka hebben 90,4 procent van de aandelen aangeboden aan Prysmian. Dat maakte het kabelbedrijf vanmorgen bekend. Prysmian wil Draka overnemen en biedt voor elk aandeel Draka 8,60 euro in contanten en 0,66 aandeel Prysmian. De aanbiedingstermijn liep gisteren af. In totaal zijn 44.064.748 aandelen Draka aangeboden. Prysmian zal uiterlijk 8 februari laten weten of het bod gestand wordt gedaan. (Novum)

Ballast Nedam wijzigt eigen structuur

Amsterdam, 4 febr. Ballast Nedam wijzigt de eigen organisatie en heeft een nieuwe financieel directeur benoemd. Het gaat om Peter van Zwieten, op dit moment divisiedirecteur. Voorheen was Ballast Nedam opgedeeld in de divisies Bouw & Ontwikkeling en Infrastructuur. In de nieuwe structuur wordt het bedrijf ingedeeld in zes clusters op basis van producten en processen. (Dow Jones)

Nieuwe adviseurs voor zakenbank NIBC

Amsterdam, 4 Febr. NIBC Bank heeft Joost van der Does de Willebois en Philip de Vicq de Cumptich benoemd tot senior adviseur van de raad van bestuur. NIBC heeft de functie van senior board advisor ingesteld om klanten strategisch inzicht te bieden en advies te verstrekken over kansen en groeimogelijkheden. Joost van der Does heeft gewerkt voor onder andere ING en Shell, en was voorzitter van Euronext Amsterdam. Philippe de Vicq was onder andere directeur van KBC Private Equity. (Novum/Dow Jones)