Jong Oranje loot gunstig in kwalificatie EK 2013

De voetballers van Jong Oranje hebben gisteren gunstig geloot in de kwalificatie voor het EK van 2013.

De ploeg van bondscoach Cor Pot werd in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Oostenrijk, Schotland, Bulgarije en Luxemburg. Het Europees kampioenschap van 2013 wordt in Israël gehouden. Deze zomer wordt eerst nog een EK in Denemarken gehouden, maar daarvoor heeft Nederland zich niet geplaatst.

Duitsland is de regerend Europees kampioen, maar ook dat land plaatste zich niet voor de titelstrijd in Denemarken. Bij het komende EK worden ook de startbewijzen voor de Olympische Spelen van 2012 in Londen verdeeld.

Jong Oranje won de Europese titel twee keer op rij, in 2006 en 2007. Twee jaar later liep de ploeg deelname aan het Europese titeltoernooi mis en ook in 2011 is Nederland niet van de partij. De ploeg eindigde in de kwalificatiegroep als eerste, maar moest in de play-off buigen voor Oekraïne. (Novum)