Fragrance from Assange

Julian Assange lanceert zijn eigen geurlijn. Begin maart wordt de lijn, genaamd BO, from Assange, in Londen, Parijs en New York gelanceerd.

„BO is anders dan alle andere parfums tot nu toe”, verklaart Assange in een persbericht waar deze krant de hand op wist te leggen. „BO is geen geur, BO is de radicale herdefiniëring van het begrip geur. BO is geur zonder geur. BO is wat je zou ruiken als er geen parfums, geen cosmetica en geen synthetische geurstoffen bestonden. BO is de totale transparantie - in geur.”

BO zou een verwijzing zijn naar Bill Keller van de The New York Times , die in het binnenkort te verschijnen Open Secrets een boekje open doet over zijn ervaringen met Assange. Volgens Keller ruikt de omstreden hacker „als iemand die nodig onder de douche moet.”

‘BO’ is de gangbare Amerikaanse afkorting voor body odour.

Journalist en schrijver Jan Kuitenbrouwer voorspelt deze week alvast het nieuws van morgen.