Feyenoord dient claim in bij Deense voetbalbond

De club verwijt de Deense bond onvoorzichtigheid bij de blessure van Feyenoorder Jon Dahl Tomasson.

Feyenoord heeft een schadeclaim ingediend bij de Deense voetbalbond voor de blessure die Jon Dahl Tomasson opliep bij het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika afgelopen zomer. Hij speelde sindsdien niet meer voor zijn club.

Tomasson scheurde op 24 juni in de WK-groepswedstrijd tegen Japan een kniepees bij het nemen van een strafschop. Hij raakte geblesseerd bij zijn aanloop, zag de penalty gestopt door de doelman, maar scoorde in de rebound. Bondscoach Morten Olsen had al drie keer gewisseld en liet de geblesseerde aanvaller de laatste tien minuten op het veld staan. Dat zou tot extra schade aan de pees kunnen hebben geleid. Specialisten verzekerden Feyenoord dat de pees elke minuut dat hij speelde een extra centimeter kan zijn gescheurd. Mogelijk moet de 34-jarige Tomasson, die een speciaal herstelprogramma volgt in Rotterdam, zelfs zijn loopbaan beëindigen.

Feyenoord verwijt de Deense bond onvoorzichtigheid. De schadeclaim bedraagt meer dan een miljoen euro. De Deense voetbalbond heeft nog niet gereageerd, zo liet een woordvoerder van Feyenoord gisteren weten. De club stelde de Deense bond eerder op de hoogte van zijn onvrede over de blessure. (NRC)