Fed-Cupteam verslaat Hongarije

Het Nederlandse Fed-Cupteam heeft in het Israëlische Eilat ook de tweede groepswedstrijd gewonnen. Net als Roemenië werd ook Hongarije door het team van non-playing-captain Manon Bollegraf met 3-0 verslagen. Een plaats in de play-offs kunnen de Nederlandse tennissters nu niet meer ontgaan.

Net als woensdag tegen Roemenië verloren Michaëlla Krajicek en Arantxa Rus gisteren geen set. Krajicek, 150ste op de wereldranglijst, versloeg de Hongaarse Timea Babos met 6-2 en 6-3. Rus, nummer 111 van de wereld, won van Greta Arn met met 6-2 en 6-4.

Ook het dubbelspel daarna, dat niet meer van belang was, wonnen de Nederlandse vrouwen. Kiki Bertens en Richel Hogenkamp waren te sterk voor Reka-Luca Jani en Katalin Marosi.

Door de groepswinst blijft Nederland in de race voor promotie naar wereldgroep 2. Nederland speelt morgen in de play-offs tegen een van de andere groepswinnaars. Vandaag is het laatste duel in de poule tegen Letland gespeeld, maar bij die ontmoeting stond voor Nederland weinig op het spel.

David Nalbandian is vandaag in de tweede ronde van het tennistoernooi in Santiago verrassend uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Argentijn verloor in de Chileense hoofdstad van zijn landgenoot Horacio Zeballos in twee sets: 6-2 en 7-5. Nalbandian en Zeballos kennen elkaar goed. De twee spelen samen in het Argentijnse Davis-Cupteam. (Novum)