EU roept op tot overgangsregering Egypte

De Europese regeringsleiders roepen de Egyptische autoriteiten op tot politieke hervormingen om tegemoet te komen aan de wensen van de bevolking. De machtsoverdracht naar een nieuwe breed gedragen regering moet onmiddellijk beginnen.

Dat staat in een verklaring waarover de 27 EU-leiders het vandaag in Brussel eens zijn geworden.

“Alle partijen moeten zich terughoudend opstellen om meer geweld te voorkomen en beginnen met een ordelijke overgang naar een regering met een brede basis. De Europese Raad onderstreepte dat dit overgangsproces nu moet beginnen,” aldus de verklaring.

EU-buitenlandchef Ashton naar Egypte
EU-buitenlandchef Catherine Ashton vertrekt volgende week naar Egypte en Tunesië. Ze zal daar namens de EU met de Egyptische vicepresident Omar Suleiman spreken en kijken hoe de EU kan helpen bij het hervormingsproces.