Denen verwerpen claim Feyenoord

De Deense voetbalbond heeft de claim van Feyenoord in de zaak van Jon Dahl Tomasson naast zich neergelegd. De bond meldt op zijn site de eis van een miljoen euro subjectief en ongefundeerd te vinden. De Rotterdammers zetten de zaak door.

Feyenoord stuurde een rekening naar de Denen, omdat Tomasson al een half jaar met een blessure kampt. De 34-jarige aanvaller scheurde op het WK in 2010 in zijn laatste interland voor Denemarken een pees bij het nemen van een strafschop tegen Japan. Hij raakte geblesseerd bij zijn aanloop, zag de penalty gestopt, maar scoorde in de rebound.

De Deense bondscoach Morten Olsen had toen al drie keer gewisseld en liet zijn aanvaller de laatste tien minuten op het veld staan. Dat zou bij Tomasson tot extra schade aan de pees kunnen hebben geleid. Mogelijk moet de spits, die een speciaal herstelprogramma volgt in Rotterdam, zelfs zijn loopbaan beëindigen.

De zaak-Tomasson lijkt op de zaak-Robben. De Nederlandse international keerde na het WK volgens zijn werkgever Bayern München geblesseerd terug. De Duitse club legde een claim bij de KNVB, maar die weigerde schuld te bekennen. De zaak werd geschikt.

Feyenoord heeft van de wereldvoetbalbond FIFA gelijk gekregen in een zaak tegen Cardiff City. De club uit Wales moet Feyenoord bijna 350.000 euro betalen. Dat geld is een percentage van de transfersom die Cardiff opstreek toen het oud-Feyenoorder Glenn Loovens in 2008 aan het Schotse Celtic doorverkocht. Feyenoord spande in december 2009 de zaak bij de FIFA aan.