De Russische Wikileaks

Rusland heeft sinds begin van dit jaar zijn eigen Wikileaks, RuLeaks (http://ruleaks.net/), gemaakt door bloggers die zich de ‘Anoniemen’ noemem, maar merendeels leden zijn van de Piraten Partij van Rusland, een beweging die tegen copyright is en zegt grote schoonmaak binnen de Russische staat te willen houden. De site bevat tot nog toe vooral Amerikaanse

Rusland heeft sinds begin van dit jaar zijn eigen Wikileaks, RuLeaks (http://ruleaks.net/), gemaakt door bloggers die zich de ‘Anoniemen’ noemem, maar merendeels leden zijn van de Piraten Partij van Rusland, een beweging die tegen copyright is en zegt grote schoonmaak binnen de Russische staat te willen houden. De site bevat tot nog toe vooral Amerikaanse diplomatenpost die ook bij  Wikileaks is verschenen. Die post is nu in het Russisch  vertaald, zodat ook de vele niet-Engels lezende Russen ervan kunnen genieten. Maar RuLeaks kwam dinsdag ook met eigen nieuws: de eerste foto’s van het  privépaleis aan de Zwarte Zee, waarvan wordt beweerd dat het voor premier Poetin wordt gebouwd. De bouw van het paleis met zijn gastenverblijven, helikoptervelden, sportcomplexen en wegen zou 1 miljard dollar kosten. Een betere binnenkomer kon RuLeaks zich niet wensen.