‘Brandon blij met rust na media-aandacht’

De verstandelijk gehandicapte jongen Brandon is opgelucht dat de media-aandacht achter de rug is. Dat heeft zijn moeder vandaag gezegd in een gesprek met staatssecretaris van Volksgezondheid Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA).

Ophef over behandeling Brandon
Brandon werd vorige maand landelijk nieuws, toen bleek dat hij al drie jaar elke dag wordt vastgebonden in de instelling in Ermelo waar hij woont, omdat hij onhandelbaar is. De Tweede Kamer hield een spoeddebat over zijn situatie.

Naar aanleiding van de ophef ging Veldhuijzen van Zanten vorige maand bij Brandon op bezoek. Het vastbinden van de 18-jarige Brandon was volgens haar de beste oplossing in de huidige omstandigheden.

Velhuijzen van Zanten in gesprek met moeder Brandon
In het gesprek met Brandons moeder heeft Veldhuijzen van Zanten beloofd de behandeling van Brandon te blijven volgen, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Ook zal de staatssecretaris Brandons moeder op de hoogte houden over de denktank die zich buigt over de vraag wat er moet gebeuren met Brandon en de ongeveer veertig anderen die in een vergelijkbare situatie zitten.