4 redenen om uit te gaan

1 theater/discussie

Digitale privacy

Den Haag: Hangar 36. ‘Palestra Rex’: t/m 27 febr, wo-zo 20.15u. Discussie: 4,11 & 18 febr. www.drang.nl

Op 4, 11 en 18 februari vindt er aansluitend op de voorstelling Palestra Rex van theatergroep Drang een nabespreking plaats over digitale privacy. Met IT-architect en futuroloog Arjen Kamphuis en met leden van de Haagse hackersgroep Revelation Space.

2 feest

HELLO O.N.K.E.L

Amsterdam-Noord: Helling3, NDSM-werf. Za 23.00-10.00u. Kaarten: 10 (vvk)/15 euro. Vvk: Rush Hour. Meer info via Facebook.

Helling3, in de industriële omgeving van de oude scheepswerf op de Amsterdamse NDSM-werf, huisvest zaterdag de eerste editie van het nieuwe technofeest Hello O.N.K.E.L. De sets duren minimaal drie uur en de headliner is steeds een dj uit een buitenlandse stad. De eerste editie wordt verzorgd door Fabian Bruhn uit Gotenberg in Zweden. Verder met Carlos Valdes van Studio Soulrock en met de duo’s Maarten Bloem & Bob Nagel en Maarten Mittendorf & Jasper Wolff.

3 rockabilly

Dee-Ann & The Nightcaptains

Utrecht: SJU Jazzpodium. Vr 22.00u. Entree: voor 23.00u gratis, daarna 5 euro. www.sjujazz.nl

Met de wulpse zangeres Dee-Ann en enkele doorgewinterde nozems in de gelederen lijkt deze Rotterdamse rockabillyband door een tijdmachine uit de jaren vijftig te zijn meegenomen. Na afloop draait het dj-collectief rock-’n-roll-, soul-, en jazzplaten uit de jaren 50, 60 en 70.

4 animatiefilms

Nacht van de Geanimeerde Wansmaak op tournee

Amsterdam: EYE. Vr & za 23.00u. Entree: 15/17,50 euro. eyefilm.nl

Een drie uur durend programma vol dubieuze fragmenten en trailers van mislukte of anderszins de goede smaak tartende animatiefilms. Met o.a. ‘porntoons’ uit de oertijd, Duitse sexploitation uit de jaren 70, karikaturen en stereotypen in de commerciële cartoons en halfbakken striphelden. De presentatie is in handen van Jan Doense. Ook 12 februari in Plaza Futura, Eindhoven en 26 februari in Bozar, Brussel.