Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Windstoten

De komende dagen wordt het weer bepaald door zeer zachte lucht die met een sterke zuidwestelijke stroming wordt aangevoerd. Vannacht neemt de bewolking uit het westen toe. In het noorden valt wat regen. De temperatuur varieert tussen 3 en 6 graden. De zuidwestenwind trekt aan en wordt in het noordwestelijk kustgebied hard, windkracht 7.

Morgen blijft het bewolkt met voornamelijk in de noordelijke helft af en toe regen of motregen. Het blijft stevig waaien uit het zuidwesten. De middagtemperatuur komt uit op 9 à 10 graden. Alleen Zuid-Limburg blijft een paar graden kouder.

In de nacht naar zaterdag wordt het niet kouder dan een graad of 8. Het blijft hard waaien, aan de kust geregeld kracht 7, maar ook landinwaarts blaast de zuidwester. Overdag waait het krachtig, met in het hele land kans op zware windstoten tot circa 90 km/uur. Aan zee neemt de wind soms toe tot windkracht 8, stormachtig. Het blijft zaterdag tot de avond overwegend droog. Temperaturen lopen uiteen van 8 graden op de Wadden tot 12 in het zuiden.

Zondag levert de wind iets aan kracht in en gaat het op veel plaatsen regenen. De temperatuur komt uit op een graad of 9.

wNa het weekeind wordt het rustiger en kouder en keert de zon terug.