Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Waarom ‘Cyclone Yasi’ vanmorgen trending is op Twitter

An overturned caravan lies flattened on the ground after Cyclone Yasi passed, in the northern Australian town of Cowley Beach February 3, 2011. One of the most powerful cyclones on record, Yasi tore off roofs, toppled power lines and terrified tens of thousands of people hunkered down in their homes in northeastern Australia on Thursday but there were no reports of deaths. REUTERS/Tim Wimborne (AUSTRALIA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY)
An overturned caravan lies flattened on the ground after Cyclone Yasi passed, in the northern Australian town of Cowley Beach February 3, 2011. One of the most powerful cyclones on record, Yasi tore off roofs, toppled power lines and terrified tens of thousands of people hunkered down in their homes in northeastern Australia on Thursday but there were no reports of deaths. REUTERS/Tim Wimborne (AUSTRALIA - Tags: DISASTER ENVIRONMENT IMAGES OF THE DAY) Een caravan in Cowley Beach. Foto Reuters

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over cycloon Yasi, die in de nacht van 2 op 3 februari over Queensland, Australië trok.

Er zijn geen doden of ernstig gewonden gevallen, maar de materiële schade is groot. Wel lijkt de cycloon, die in omvang vergelijkbaar is met Italië, op basis van de schade eerder een categorie 3 dan categorie 5 te zijn. Categorie 5 staat gelijk aan ‘totale vernietiging’, en daarvan is geen sprake.

Satellietbeelden van Yasi boven Queensland. Foto ReutersSatellietbeelden van Yasi boven Queensland. Foto Reuters

De ‘aftermath’ van Yasi in kustplaats Cairns. Foto AFPDe ‘aftermath’ van Yasi in kustplaats Cairns. Foto AFP

De jachthaven Hinchenbrook Marina. Foto AFPDe jachthaven Hinchenbrook Marina. Foto AFP

Het stadje Tully. Foto AFPHet stadje Tully. Foto AFP