Uitgelicht

Zur ARTE-Sendung Blickfang Po 3: Der Po: Ein zeitlos schšnes und vielbeachtetes Kšrperteil Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wšlk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com
Zur ARTE-Sendung Blickfang Po 3: Der Po: Ein zeitlos schšnes und vielbeachtetes Kšrperteil Foto: ARTE France Honorarfreie Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter Sendung und bei folgender Nennung "Bild: Sendeanstalt/Copyright". Andere Verwendungen nur nach vorheriger Absprache: ARTE-Bildredaktion, Tel.: Carine Haggiag +33 3 88 14 21 37 und Silke Wšlk +33 3 88 14 22 25, E-Mail: bildredaktion@arte-tv.com

Film

JCVD (Mabrouk El Mechri, 2008, B/Lux/F). In deze even originele als onevenwichtige film neemt de 47-jarige Jean Claude van Damme, als ‘The Muscle from Brussels’ in de jaren tachtig en negentig B-filmgod, plaats in de biechtstoel. De verbleekte ster stoeit met zijn imago, filosofeert over zijn roem en toont dat hij iets meer kan dan slaan en schoppen. Van Damme speelt zichzelf, Jean-Claude Van Varenbergh: een vermoeide spierbonk op zijn retour. Wordt om 22.35u. gevolgd door Hard Target, het Hollywooddebuut van Hongkong-regisseur John Woo, met Van Damme in de hoofdrol. RTL7, 20.30-0.15u.

Sister Act (Emile Ardolino, 1992, VS). Even succesrijke als mechanische komedie. Nachtclubzangeres Whoopi Goldberg duikt onder in een nonnenklooster en leidt het koor daar tot succes door reliversies van soulklassiekers. Net5, 20.30-22.35u.

Mr. Jones (Mike Figgis, 1993, VS). Betrekkelijk zorgvuldige Hollywoodbehandeling van een psychiatrisch onderwerp door de Britse regisseur Figgis. Manisch-depressieve Richard Gere krijgt iets met behandelende psychiater Lena Olin. Ethische complicaties maken hun love story dus extra spannend. RTL8, 20.30-22.45u.

Actualiteiten

EénVandaag. De Vereniging Nederland-China is ontdaan: wegens ruimtegebrek veilt de Gemeente Rotterdam tientallen voornamelijk uit China en Turkije afkomstige relatiegeschenken. Ned.1, 18.15-18.40u.

Uitgesproken EO. Als het aan de provincie Groningen ligt, wordt er paal en perk gesteld aan de intensieve veehouderij. Door de maatregel komt de toekomst van een aantal boerenbedrijven op het spel te staan. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nieuwsuur. Nieuws vanuit Egypte door verslaggever Jan Eikelboom. Een studiogesprek met Bertus Hendriks, Midden-Oostendeskundige, en met twee Nederlandse Egyptenaren. Vanuit New York commentaar van correspondent Tom Kleijn. En een reportage over de rol van sociale media bij de protesten. Ned.2, 22.00-23.00u.

Informatief

X:enius: Geschlechterkämpf - können Männer tatsächlich besser einparken? Wetenschappelijk magazine dat vanavond wat vooroordelen onderzoekt. Zijn mannen echt maar in één ding geïnteresseerd? Met een verborgen camera wordt gekeken of veel (Italiaanse) mannen op een erotisch voorstel ingaan. En uitgezocht wordt of vrouwen inderdaad niet achteruit kunnen inparkeren. Arte, 17.35-18.05u.

Who does what? Serie waarin samenwonende stellen over een langere periode geobserveerd worden tijdens hun bezigheden thuis. Tot op de minuut wordt bijgehouden wie wat hoe lang doet in het huishouden. De verdeling van de taken blijkt veelal anders dan de deelnemers zelf veronderstellen. BBC 2, 20.00-21.00u.

Human planet: Jungles - people of the trees. Serie over het vermogen van de mens om zich aan te passen. Vanavond het leven in het regenwoud, met onder meer een indianenstam die met vier meter lange blaaspijpen op jacht gaat, een Congolees die met een liaan op honingjacht gaat, de tarantula als snack en de Korowai in West-Papoea die 35 meter hoog een huis bouwen. BBC 1, 21.00-22.00u.

De wilde keuken. Wouter Klootwijk onderzoekt het verschil tussen mie en pasta en ontdekt dat de beste en authentieke mie van de afhaalchinees gemaakt wordt in Enschede. En hij maakt vanavond zijn eigen pasta, een origineel streekproduct uit Oost-Groningen. Ned.2, 21.30-22.00u.

Louis Theroux: ultra zionists. Reporter Theroux bezoekt een kleine, maar zeer fanatieke groep ultranationalistische Joodse kolonisten op de Westoever van de Jordaan die het als hun heilige en politieke plicht beschouwen om land te bezetten dat van de Palestijnen is afgenomen. Theroux leert de groep kennen als warm, vriendelijk en grappig, maar tegelijkertijd als zeer verontrustend. BBC 2, 22.00-23.00u.

Blickfang Po. Film uit 2009 van Allan Rothschild en Caroline Pochon over het menselijke achterwerk als middelpunt van maatschappelijke taboes en lusten – deze documentaire onderneemt een reis door de cultuurgeschiedenis en onderzoekt meesterwerken uit beeldende kunsten en film waarin het achterste als blikvanger dient. Arte, 22.00-22.55u.

Das Mädchen und das Foto. Tran Bang, Vietnam, 8 juni 1972. De negenjarige Kim Phuc zit in de tempel als Amerikaanse helikopters het dorpje met napalm beginnen te bestoken. Met andere kinderen vlucht ze naar buiten, waar de brandende fosfor aan haar huid plakt. Twee nichtjes sterven, Kim rent verder. Daar staat AP-fotograaf Nick Ut, die afdrukt en daarmee een van de belangrijkste foto’s van die oorlog maakt. Hij brengt haar naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, dat echter niet is uitgerust voor de behandeling van zware brandwonden. Pas een paar dagen later, als de hele wereld haar foto heeft gezien, wordt ze naar een speciale kliniek gebracht waar haar leven wordt gered. In deze film het verhaal van de foto en wat er verder met Kim gebeurde. ARD, 23.30-0.15u.

Andrée Putman, une maison à Tanger. Film over de renovatie van het huis in de Marokkaanse havenstad Tanger van actrice Arielle Dombasle en filosoof Bernard-Henri Lévy. De vooral om haar rigoureuze, veelal in zwart-wit uitgevoerde ontwerpen befaamde ontwerper en architect Putman laat in deze film meer van haar manier van werken zien. Zonder ondertitels.TV5, 0.50-1.40u.

Amusement

Levenslied. Dramaserie over gewone mensen die wekelijks hun sores van zich af zingen in een amateurkoor. Met hoofdrollen voor Anna Drijver, Cees Geel, Tijn Docter, Caro Lenssen, Hans Dagelet, Sabri Saad El Hamus en Nadja Hüpscher. Ned.1, 21.30-22.25u.

The grumpy guide to food and wine. Bekende Britten van middelbare leeftijd doen knorrig over het gezwatel over eten en drinken dat sommige mensen in staat stelt om te protsen met geld en tegelijk dronken te worden. Plus tips om de sommelier te overbluffen.BBC 2, 23.00-23.30u.