Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Toni: Van Gaal liet ballen zien

In de Duitse sportkrant Bild haalt voormalig spits van Bayern München Luca Toni flink uit naar Bayern-trainer Louis van Gaal. Volgens Toni, die onder Van Gaal niet meer aan spelen toe kwam, liet de Nederlander voor de spelersgroep zijn broek zakken. „Hij wilde duidelijk maken dat hij iedere speler kon wisselen, ongeacht hoe die heette, omdat hij ballen heeft.” Toni, die nu voor Juventus uitkomt, noemt het gedrag van Van Gaal „gestoord”. Ook de Braziliaanse verdediger Lucio, nu bij Inter Milan, is uiterst kritisch. „Hij heeft mij meer pijn gedaan dan wie dan ook in de voetballerij”, zegt hij over de Nederlander. (NRC)