Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

Red gymnasiaste Sahar anders om economische redenen

Minister Leers gaat in beroep tegen het besluit van de rechtbank dat de 14-jarige Sahar en haar familie niet mogen worden uitgezet naar Afghanistan (NRC Handelsblad, 27 januari). Als Leers, in het kielzog van de PVV, de menselijke maat weigert mee te wegen, laat hem dan het landsbelang in ogenschouw nemen.

Dit meisje presteert uitstekend op een gymnasium in ons land; ze zal dus op korte termijn tot de hoogopgeleide burgers van Nederland behoren en onze taal vloeiend spreken. Ze is bovendien hoogst gemotiveerd om hier te wonen en duidelijk ook gemotiveerd om hier haar best te doen.

Volgend jaar zal ons land een piek bereiken in het aantal mensen dat de arbeidsmarkt verlaat. Zij zijn namelijk toevallig 65 geworden. Wij hebben de Sahars van dit land dan hard nodig om onze welvaart op peil te houden.

Als de menselijke maat niet meer geldt in dit land, laat dan de economische maat gelden.

Marjolijn van Oordt

Amsterdam